Vi är stolta att i Falun nu även kunna erbjuda Svanenmärkta trycksaker från vår tryckavdelning

(nordisk miljömärkningslicens nr. 3041 1015)

Kontorstryck

pil

Brevpapper

Fullservice inom kontorstryck. Företagsprofilering eller specialdesignat. Vi hjälper er utifrån era önskemål. Tryck i färg eller svartvitt. Kuvert med eller utan fönster. Det går även bra att trycka färdiga adresser direkt på kuvert, utskick, brevpapper etc, se variabeldata.

Mått

Brevpapper A4 (210×297 mm)

Kuvert

Fullservice inom kontorstryck. Företagsprofilering eller specialdesignat. Vi hjälper er utifrån era önskemål. Tryck i färg eller svartvitt. Kuvert med eller utan fönster. Det går även bra att trycka färdiga adresser direkt på kuvert, utskick, brevpapper etc, se variabeldata.

Mått

Kuvert C5 (162×229 mm)
Kuvert C4 (229×324 mm)

Visitkort

Vi trycker dina visitkort i färg eller svartvitt, enkel- eller dubbelsidigt. Visitkorten trycks på ett tjockt, kvalitativt papper, matt eller blank yta. Det finns även specialpapper för enskilda önskemål. Kom in till oss, så visar vi prover. Visitkortformatet lämpar sig även väldigt bra till tryck av medlemskort, kuponger, biljetter, namnskyltar m m. Du kan beställa dina visitkort direkt i webbshopen.

Mått

90×55 mm
55×90 mm

Kort

Tryck direkt på hårda plastkort. Perfekt till ID-brickor, medlemskort, VIP-kort etc. Print på fram eller både fram- och baksida. Finns även ett utbud av basfärger; röd, blå, vit, grön, svart, guld, silver, orange, gul och cerise. Det går även bra att få med magnetremsa.

Mått

85×54 mm

Marknadsmaterial

pil

Vykort, inbjudningskort, julkort etc

Vykort i många olika utföranden och storlekar, Trycks på ett tjockt, kvalitativt papper, matt eller blank yta beroende på önskemål. Vykortens baksida går att få på en matt yta, som gör det enkelt att skriva på. Det finns även specialpapper för enksilda önskemål. Kom in till oss, så visar vi prover.

Mått

A6 (148×105 mm)
A5 (210×148 mm)
Kvadratiskt (210×210 mm, 148×148 mm)
Stående (105×297 mm, 100×210 mm)

Produktblad, flyers

Vi trycker små upplagor, vilket innebär att du inte behöver lagerhålla produktblad som snabbt blir inaktuella. Vid större upplagor trycker vi i offset.

Mått

A4 (210×297 mm)
A5 (148×210 mm)
A6 (105×148 mm)
99×210 mm
105×297 mm

Foldrar

En folder kallas ett blad (papper) som är falsat (vikt). Du kan välja en falsning och få fyra sidor eller två falsningar och få sex sidor osv. Foldrar används ofta till presentationer av produkter och tjänster, säljerbjudanden eller som inbjudningskort av olika slag.

Mått

A4 (210×297 mm)
A5 (148×210 mm)
A6 (105×148 mm)
99×210 mm
105×297 mm

Broschyrer

En broschyr är ett vanligt alternativ för att presentera en större mängd information. En broschyr trycks på hela ark som sedan viks och häftas i ryggen, vilket ger ett sidantal som är delbart på fyra: 8, 12, 16, 20, 24 etc. Vi trycker i färg, svartvitt eller mix. Stora eller små volymer.

Mått

A4 (210×297 mm)
A5 (148×210 mm)

Etiketter och dekaler

Det finns ett brett utbud av etiketter. Runda, kvadratiska, ovala, rektangulära, raka eller rundade hörn, små, stora, figurskurna. Vi har färdigstansade ark, eller så printar vi utifrån önskemål. Viktigt är också klisterförmågan. Alternativ är icke permanent klister, permanent klister eller det senaste, enbart fästförmåga mot släta ytor. Nedan ser ni några standardstorlekar.

Mått färdigstansade ark

A4 (38×21,2 mm / 65 st)
A4 (52,7×29,7 mm / 40 st)
A4 (70×36 mm / 24 st)
A4 (105×48 mm / 12 st)
A4 (105×74 mm / 8 st)

Affischer

För t ex kampanjer, event, produkt, DR, reklam etc. Möjligheten att variera budskapet gör att affischen kan anpassas efter vem den riktar sig till och var den ska synas. Vi trycker i de storlekar du önskar.

Effekt/special

pil

Personifierat tryck – variabeldata

Variabeltryck står ofta för utskick där marginella ändringar eller tillägg görs i befintliga dokument, t ex fakturor, adresserade utskick m m. Dagens trycksaksköpare kräver mer av sina trycksaker för att nå specifik kundgrupp eller användare, sk. personliga trycksaker. Det finns tre huvudområden inom variabeltryck.

Personifierat tryck

Tryck som förses med allt ifrån namn och adress till mer omfattande personanpassning.
Ladda hem exempel/lathund (xlc)

Kundanpassat tryck

Tryck som varierar innehållsmässigt, såväl text som bild för att passa kund eller kundgrupp.

Versonifierat tryck

Tryck som istället för stor gemensam upplaga har delats upp i ett antal delupplagor, t ex för olika återförsäljare, eller tryck med olika språk.

Efterbehandling

pil

Efterbehandling

Sista länken i produktionskedjan men en av de viktigaste. Här är några exempel generellt, men beskriver mer ingående häften, spiralinbundet, limbundet och skruv.
Ladda hem lathund (pdf)

Exempel på efterbehandling

Falsning (vik, tunnt papper)
Bigning (inpressning i ark för att förhindra sprickbildning, tjockare papper)
Inplastning
Rygghäftat
Spiralinbindning
Limbindning
Stansning
Skruv
Se exempel i bild (jpg)

Häften

Har du flera blad som ska sitta ihop rekommenderar vi klammer (häft) eller limning. Har ni andra önskemål, säg till.

Fakta

Klammer
Limning

Spiralinbindning

Ert tryckta material sammanbinds med en spiral i metall. Finns i flera färger och tjocklekar beroende på hur stort ert innehåll är. Som tillbehör går att få plastframsida (blank eller matt) och kartongbaksida för att stärka upp och ge slutprodukten en högre finish.

Mått

A4 (210×297 mm)
A5 (148×210 mm)

Färger

Vit, svart, röd, metall, blå

Limbundet

Limbindning är ett populärt sätt att binda in din trycksak. Vi trycker ett omslag där man anpassar ryggen till tjockleken på din inlaga.

Mått

A4 (210×297 mm)
A5 (148×210 mm)

Skruv

En skruv är en allt mer vanligare alternativ är att sammanfoga dina blad. Vi borrrar hål och sätter dit en “skruv” som ger flexibel möjlighet att “fälla ut” dina blad. Finns kedja som tillbehör.

Färger

Guld, aluminium eller plast

Kvalitet och leveransgaranti till ett bra pris

Vår ambition är att du ska känna trygghet i att vi väljer bästa teknik, pris och förutsättning inför varje enskilt jobb. Den slutliga finishen är lika viktig som tryckkvaliteten.

Kundexempel

Intresserad? Vi hjälper dig gärna!